Kotlety z boczniaka- lepsze od schabowego;)

 _MG_2479aaa

Wyśmienite kotlety na niedzielny obiad. Z chrupiącą panierką są idealnym substytutem naszego króla talerzy;) Proste w wykonaniu.

Składniki:

  • 1/2 kg boczniaka
  • olej do smażenia
  • 2 jajka lub mleko roślinne
  • mąka z cieciorki
  • tymianek, sól, pieprz zielony

Przygotowanie:

Myjemy i osuszamy grzyby. W jednym talerzu roztrzepujemy jajka, dodajemy tymianek, sól, pieprz. Na drugi talerz wysypujemy mąkę z cieciorki. Rozgrzewamy patelnię i wlewamy olej. Grzyby moczymy kolejno w jajku a następnie w mące z cieciorki. Smażymy z dwóch stron. Podajemy prosto z patelni z gotowanymi ziemniakami oraz sałatką. Smacznego!

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania główne, x i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „Kotlety z boczniaka- lepsze od schabowego;)

  1. olive,thyme& pisze:

    Fakt. Najlepsze na świecie!:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s